[VIDEO] Anak buat kejutan hadiahkan kereta baharu, reaksi ibu bapa buat ramai seb4k

Jasa ibu bapa tidak mungkin dapat dibalas oleh anak-anak. Jika dikira jasa ibu bapa, pasti ia takkan terbalas. Lebih dari buih-buih di lautan, begitu banyaknya jasa mereka terhadap kita. Namun mungkin kita sebagai seorang anak boleh ikhtiarkan sesuatu bagi memudahkan urusan mereka dalam menjalani kehidupan seharian. Sama juga seperti wanita ini yang baru-baru ini tular … [Read more…]

Anak Restu Mak Kahwin Lelaki Muda, Dapat Ayah Tiri Berusia 23-tahun

Perkahwinan yang memiliki jarak usia yang jauh bukanlah satu isu yang besar. Begitulah kisah seorang ibu yang diizinkan anaknya untuk bercinta kembali dan akhirnya dikurniakan seorang ‘suami muda’. Ayah tiri muda Menerusi video yang dimuat naik individu tersebut di TikTok, ibunya berusia 60 tahun manakala ayah tirinya difahamkan berusia 23 tahun. Semestinya, perkongsian itu menarik … [Read more…]

“Susah Nak Cari Tokey Macam Ni…” – Netizen Puji 27 Tahun Bekerja, Majikan Hadiahkan Pakej Umrah!

Setiap kita yang bekerja tentu akan merasa seronok dan bangga bila syarikat tempat kita mencari rezeki mengharhargai segala usaha yang telah kita lakukan untuk memajukan syarikat. Manakala di pihak majikan, tidak dinafikan ada pelbagai cara boleh dilakukan untuk menzahirkan penghargaan di atas pengorbanan yang ditunjukkan oleh pekerja-pekerjaanya. Bukan semata-mata memberikan gaji yang setimpal dengan usaha, … [Read more…]

Anak ziarah pus4ra ibu pakai jubah konvo, imbas memori di beranda hospital… “Mulut kata reda, tapi tak mudah hidup tanpa dia”

Rakaman tular memaparkan seorang pemuda yang menziarahi pus4ra ibunya sambil memakai jubah konvokesyen Universiti Malaysia Kelantan (UMK) ternyata mengundang seb4k netizen. Menurut Dr Mohd Faradi Mohamed Ghazali, 36, dia seb4k mengenangkan ibunya, Allahyarham Rohani Mohammad yang tidak sempat untuk meraikan hari bahagia itu bersamanya. “Ibu berhasrat untuk pergi konvokesyen saya, tapi apakan daya dia dijemput … [Read more…]

“Air Mata Aulia” Anak 2 Pensyarah Terk0rban KemaIangan Semasa PRU15 Lalu Anggap Ayah Ibu Kerja

Aulia Izzatunnisa Mohd Izwan, 3, masih menganggap ibu bapanya pergi kerja, biarpun sudah ‘kehilangan’ mereka sejak sebulan lalu. Aulia adalah anak kepada pasangan Allahyarhamah Saidatul Khadijah Mohd Shahridin dan Allahyarham Muhammad Izwan Mansor yang terk0rban dalam nahas di Kilometer 46 Jalan Johor Bahru – Mersing selepas pulang mengundi pada Pilihan Raya Umum ke-15 (PRU-15) bulan … [Read more…]

“Hati si ayah sarat dengan kesedihan.” – Tengok riak wajah ayah dia dah cukup tahu betapa per1tnya terpaksa buang rambut anak dia tu.

Kasih seorang ayah sama juga seperti seorang ibu kerana anak adalah anugerah Allah swt yang tidak ternilai untuk pasangan yang berkahwin dan anak juga penyeri rumah tangga yang menjadi suka dvka sesebuah rumah tangga. Tidak dapat digambarkan apabila anak yang dijaga dengan penuh kasih sayang selama bertahun telah disahkan menghid4p peny4kit bar4h dan memerlukan raw4tan … [Read more…]

Kereta ‘total loss’, bapa cari Proton Wira bajet RM3,000 nak bayar sikit-sikit… Tiba-tiba ada hamba Allah bagi Saga Aeroback percuma

KISAH seorang bapa yang sedang mencari sebuah kereta terpakai untuk kegunaan dia sekeluarga ternyata meruntun emosi netizen. Menurut Apit Abby, dia mahu mencari sebuah Proton Wira terpakai dengan bajet sekitar RM3,000 selepas kereta lama miliknya rosak tervk dalam kemal4ngan. “Salam semua. Saya post semula untuk mencari Wira bajet dalam RM3,000 yang boleh bayar ansur-ansur. Nak beli cash memang tak mampu … [Read more…]

[VIDEO] Anak buat kejutan hadiahkan pakej umrah, reaksi ibu buat ramai terharu

Jasa ibu bapa tidak mungkin dapat dibalas oleh anak-anak. Jika dikira jasa ibu bapa, pasti ia takkan terbalas. Lebih dari buih-buih di lautan, begitu banyaknya jasa mereka terhadap kita. Namun mungkin kita sebagai seorang anak boleh ikhtiarkan sesuatu bagi memudahkan urusan mereka dalam menjalani kehidupan seharian dan juga memberi hadiah yang diidamkan oleh mereka setelah … [Read more…]

Ibu & Kakak Hid4p K4nser, Ayah Sak1t Jantvng, Anak Ini Ikat Pervt Kumpul Duit Pervbatan Keluarga

Sed1h, p1lu dan meny4yat hati melihat wajah satu persatu keluarga ini. Ahli keluarga ini didvga dengan peny4kit k4nser dan peny4kit j4ntung. Sementelah itu, sumber kewangan yang terhad menjadikan hidup mereka lebih menyed1hkan apabila kos raw4tan yang tinggi. Kisah keluarga ini tular menerusi perkongsian Zuraini Kamal  di media sosial meruntun jiwa wargamaya. Kala, ramai antara kita mengeluh dan … [Read more…]

Anak berkeras mahu tonjol kerjaya bapa di sekolah… hargai ayah susah payah bagi makan, tempat tinggal

SEMPENA sambutan Hari Kanak-Kanak Sedunia baru-baru ini, banyak sekolah memeriahkannya dengan pelbagai cara termasuklah menetapkan tema kerjaya. Ibu bapa dan para pelajar mengambil peluang ini menonjolkan bakat memperagakan pakaian bersesuaian mengikut cita-cita dan masing-masing. Namun, berbeza kisahnya seorang bapa, Mohd Anuar yang dikongsi di laman sosial, apabila anak perempuannya menjadikan kerjayanya sebagai tema kerjaya pilihan. Walaupun … [Read more…]